#adem/stemcoach #soundhealer #massage #yogadance #meditatie #rodetent #maancirkels

GEORGETTE

NIRMALA ELDERS

Georgette Elders verzorgt al meer dan 30 jaar yoga en/of danslessen aan jong en oud. 


Zij volgde 30 jaar gelden haar Indiase Yoga & Dans opleiding bij Gert van Leeuwen aan het Bharata instituut en de HBO tot dansdocente/choreografie aan de  Amsterdams Hogeschool voor de kunsten.. Ze heeft op de AHK de specialisatie Body and Mind centering gevolgd.


Haar passie en kwaliteiten als yoga/dansdocente gecombineerd met  haar talent voor zang ( indiase zang, boventoon, mantra, bhajans en eigen liederen) en ayurveda maken haar workshops en lessen tot een bijzondere ervaring

  www.holistischekinderyogaopleiding.nl

Al in de buik van mijn moeder danste ik mee. Het liefst in de natuur. Ik ben opgegroeid aan het strand in Zandvoort. Daar danste ik mijn eerste pasjes in het zand. Met de wind in mijn haren en de zon op mijn gezicht, zong ik samen met de klanken van de zee en smolt samen de natuur in en om mij heen. Deze diepe gevoelde eenheidservaring is altijd mijn gids geweest in mijn leven vooral als kind van een moeder, die een  bi-polaire aandoening had. Al  jong besefte ik door de bi-polaire aandoening  van mijn moeder, dat ik mijn geest in mijn lichaam ging onderzoeken. Hoe kan ik zelf geestelijk stabiel blijven? Ik vond via mijn stem en mijn lichaam, een oerwijsheid en de rust waar ik naar opzoek was. Ik ontdekte mijn eigen medicijn om emotioneel en mentaal gezond te blijven.

Hieruit zijn de workshops ontstaan : Ontdek je Oerstem" , de stem van je ziel.

Vanaf mijn 18de jaar stapte ik de wereld van de Indiase Tempeldans & Yoga, Moderne Dans en jazz/ wereldmuziek binnen..... mijn hart stroomde over van een  diep gevoelde Vreugde en Stilte. Mijn pad op moeder aarde werd mij helder voor ogen, deze vreugde wilde ik delen met iedereen, die op mijn pad kwam. Mijn grootse inwijding in het leven  was tijdens de bevalling van mijn oudste dochter Jade 29 jaar geleden. Het moeder zijn van  drie volwassen kinderen en kleinzoon  is een mega levenservaring waaruit ik mijn inspiratie hebt gehaald voor het begeleiden van zwangeren, ouders, kinderen en volwassen.

Na 30 jaar onderzoek kan ik je meenemen op  een inspirerende body, mind en heart Journey in mijn lessen, workshops, concerten en massages. Deze reis heb ik Shakti Medicine genoemd."feeling of your mind, body and heart is healing"

Discover de healing power of Silent, Sound en Movement 

Georgette Elders


Later ben ik deze passie gaan onderzoeken en volgde onderstaande opleidingen en cursussen:

 • Traditioneel Indiase Yoga & Dans opleiding bij Gert van Leeuwen aan 't Bharata Instituut in Amsterdam. www.criticalalignment.nl afgerond yogadocente in 1983. Voltijdsopleiding van 3 jaar 
 • Bachelor of Arts: HBO Diploma behaald in 1991 voor Eerste graads Dansdocente/choreografe/ body/mindworker aan de Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten met specialisatie body and mindcentering. www.ahk.nl met name Vocale Dance
 • Adem coach opleiding bij https://www.annetteweers.nl
 • Raja Yoga docenten opleiding deeltijd opleiding van 4 jaar in 2012- 2016
 • Ayurveda Massage Opleiding en Marma Massage bij Academy of Ayurvedic Studies www.ayurvedicstudies.nl
 • Thaise massage basis training bij www.thaiseyogamassage.nl in Amsterdam.
 • Sjamanisme bij Daan van Kampenhout www.daanvankampenhout.com en Carl Big Heart en Nanatasis women teachings  www.bigheart.nl
 • Centrum voor stembevrijding www.centrumvoorstembevrijding.nl
 • Boventoonzang Rolling Rachel en Marc van Tongeren.
 • Indiase zang Carolina
 • Ukelele/sing&song writing met Janina Stopperka
 • Soulvoice met Joyce Hellendoorn
 • Reiki, Quantum Touch en Pitjit
 • Ervarings deskundige zwangerschaps/bevallingscoach ook wel doula genoemd.


Werkervaring:

Al meer dan 30 jaar geef ik Dans & Yoga en Body/Mind technieken  op scholen, theaterschool en bedrijven in Amsterdam en Twente. Ik heb meespeelvoorstellingen gemaakt  en uitgevoerd voor de muziekschool Amsterdam "het Muziekatelier". Ik was oprichtster en theatermaakster van het succesvolle muziektheatergroep Kokopeli in samenwerking met de muziekscholen in Twente.

In het geboortecentrum voor onderwaterbevallingen en ouder / kind cursussen "de Oerbron" www.oerbron.nl heb ik jarenlang zwangerschapsyoga in water ( wateryoga), babydolfijn zwemmen, babymassage en babybuikdans gegeven in Amsterdam. Erica Muller, Arjan Reitz en ik vormden  het dagelijkse bestuur de eerste jaren van de Oerbron. Totdat ik ging verhuizen naar Twente in 2000. Ik was zangeres en liedjes schrijfsters van ons trio, de Sirenas de La Loba 

LOTTE 

HOOGERS

Ontwerpt en faciliteert, samen met Georgette, de Yoga in de workshops die wij aanbieden. Ze  is  een vaste invalkracht bij afwezigheid van Georgette.

“Door te bewegen kom ik uit mijn hoofd en in mijn lijf. Vroeger deed ik dat door moderne danslessen te volgen. BodyBalance lessen op de sportschool hebben mij nieuwsgierig gemaakt naar Yoga en zodoende ben ik in 2009 begonnen en heb ik vervolgens vijf jaar een yoga docentenopleiding gevolgd. Daarna ben ik stage gaan lopen bij Georgette. De positieve benadering, de ongedwongen sfeer en de overtuiging dat we allemaal levenslang mogen leren verbindt ons.

Yoga helpt mij om me goed te voelen, balans te ervaren en weer op nieuwe ideeën te komen. Alles gaat letterlijk weer stromen in mijn lijf en in mijn hoofd. Ik kan weer optimaal gebruik maken van mijn nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht, daardoor leef ik luchtiger en weet ik wat ik kan doen op een moment dat ik vastzit in mijn hoofd of lijf.


 Al heel jong werd ik aangesproken op mijn creatieve talent voor organiseren, communiceren en faciliteren. Altijd met een doel om tot een gaaf resultaat te komen. Of het nou ging om het organiseren van een evenement of het leiden van een project. Er samen voor gaan en iets moois creëren, dat is wat ik heel graag doe. 


Met een HBO-opleiding maatschappelijk werk, NLP, oplossingsgericht- en creatief denken en veel werkervaring in het begeleiden van hardwerkende mensen, werk ik sinds 2014 zelfstandig. Mijn bedrijf heet jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling. Ik geef mensen meer toegang tot hun creatieve potentieel waardoor ze in staat zijn om effectief en met plezier (samen) te werken. 


 Een ontspannen lijf en geest levert daar een onmisbare bijdrage aan. De lijn tussen werk en privé wordt tenslotte steeds dunner. Dat biedt veel mogelijkheden en voordelen en tegelijkertijd is dat voor velen van ons wennen en continu zoeken naar een nieuwe balans.


Yoga helpt mijzelf om relaxt en in balans te blijven en dat geef ik in de lessen graag door aan anderen. Zonder iets op te leggen hoe het perse moet, maar uitnodigend en nieuwsgierig naar jouw eigen wijsheid. Je kent jezelf en je lijf tenslotte het beste. Zo geeft de boomhouding mij altijd direct antwoord hoe het met m'n eigen balans is gesteld.

 

Wil jij je balans ook een boost geven en geïnspireerd worden om dansend door het leven te gaan? Meld je aan voor een proefles, ik zie je graag!”

LEONIE

BOERS-ANSELL


De maan heeft altijd mijn leven verlicht en de weg gewezen. Daarnaast ben ik heerlijk praktisch opgevoed en heb ik geleerd dat je alles kan zolang je maar goed kijkt en dan het dan gewoon per stap aanpakt en doen.

De natuur is altijd van grote invloed geweest op mijn leven en was iets dat ik altijd bleef opzoeken, waar ik ook was. Heerlijk buiten zijn, dingen uit de natuur oogsten en daar weer iets mee maken. Hoe leuk kan het leven zijn?

 

Lesgeven is iets wat volgens mij in mijn bloed zit, al van jongs af aan ben ik op een creatieve manier het lesgeven ingedoken. In Londen als art teacher en later als docent Engels op een middelbare school, waar ik de vrije hand kreeg om creatief met lesmateriaal om te springen. Ik heb naast het lesgeven een jaar voor Wolters Noordhoff gewerkt en heb een aantal jaren workshops over webquests gegeven.

 

Nu zet ik deze talenten in voor Shakti Medicine  en wil ik jou helpen om jouw eigen weg te vinden door gewoon te doen. Ik faciliteer samen met Georgette de Rode tent met volle maan en  met nieuwe maan de Tribal Heartbeatcirkels. Ik biedt ook samen met Georgette  een intuitieve  jaartraining "4 seizoenen" aan waarin het maanpad verweven is. Wij noemen dat de Natuurvrouw zie ook onze facebook pagina.

CONTACT 

ADRES

vijverlaan 63, 7553 CD, Hengelo

MOBIEL

o638410299

EMAIL

georgette@shaktimedicine.com

TIJD

10 - 20:00

CONTACT FORMULIER

 
 
 
 
 
 

LOCATIE

Hengelo, Overijssel, Nederland