Yoga & Massage & Ontspanning


De  Yoga oefeningen hebben een reinigende werking waardoor verkrampingen, gifstoffen kunnen loskomen en verdwijnen. Ook mentaal in de vorm van angst,depressie, pijn, stress en frustraties. Yoga  helpt je bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en deze positief te beïnvloeden.


Een goede gezondheid hangt samen met een gebalanceerd lichaam en geest.

Shakti Medicine is daarom gebaseerd op een gedoceerde samenstelling van;

Yoga, meditatie, zelf massage, mantra zingen en dans


Yoga betekent in het Sanskriet:

'verbinding en concentratie'.


Het is een oude oosterse wijsheid om je bewustzijn te verruimen, zodat je meer in harmonie en verbinding met jezelf en je omgeving kan komen. Yoga is een pad dat ons weer herinnert aan wie we zijn. Het brengt ons naar onze essentie: een bron van Liefde en Stilte. Het hart van yoga is meditatie, dat wil zeggen: ieder moment is een bijzonder moment.


Bij Shakti Medicine  bieden wij  verschillende vormen van Hatha Yoga  aan zoals Yoga Massage,  Zwangershapsmassage, Yin Yoga, Flow Yoga en Flow-/ Yogadance workshops met het ultieme doel  thuis komen in je lijf en rust vinden in jezelf.


Voor wie?

Yoga is geschikt voor jong en oud. Yoga is voor iedereen die meer rust, energie en vitaliteit in zijn leven wil. Het is belangrijk dat je met respect blijft luisteren naar je eigen fysieke mogelijkheden.


Wat heb je nodig?

Draag kleren die los en rekbaar zijn. Neem je eigen matje mee en een deken of een handdoek en  een meditatiekussen. We oefenen op blote voeten of antislipsokken


Ben je nieuwsgierig naar wat de Shaktimedicine Methode kan beteken voor je:

 • Hoe jij Yoga en Meditatie zo goed mogelijk kan inzetten in je drukke leven?
 • Welke bredere betekenis er schuil gaat achter de houdingen op de mat?
 • Mantra meditatie/zingen

De Shaktimedicine lessen  zorgen ervoor dat je een dieper begrip krijgt van Yoga en Meditatie. En doordat je in staat bent om het (nog meer) te integreren, zal dit een positief effect hebben op je dagelijkse leven. Je staat sterker in je schoenen, hebt meer energie en zal de dingen gaan doen die voor jou het meest belangrijk zijn.
FLOW-/YOGADANCE


Deze erkende Yoga/Bijscholingsmodule Flow-/ Yogadance is gebaseerd op Vinyasa yoga. 

In het Sanskriet betekent Vinyasa doorstroming ook wel Flow genoemd.

In de Flow bewegen betekent dat je bewegingen vanuit de adem ontstaan( Ujjayi ademhaling en asanas). Deze techniek wordt ook wel Flow Yoga genoemd.Je beweegt dan vloeiend van de ene asana naar de andere asana .De Yogadans die dan ontstaat wordt ondersteund door prachtige muziek. Deze techniek is erg geschikt voor tieners, kinderen, maar ook dans en yoga liefhebbers.


De Flow-/ Yogadance helpt om je vrijheid in beweging en (zelf-) bewustzijn te vergroten. Meditatie, Adem, Alignement en ontspanning  worden hierin mee genomen. 


Kenmerkend voor deze techniek zijn ook de zonnegroeten, maangroeten, aardegroeten en Shaktiyoga Flow series.


In het middag gedeelte zal er Indiase en moderne danselement toegevoegd worden aan de Flow Yoga. Het wordt een heerlijke  spicy mix aan stijlen om toe te kunnen passen in yoga en beweginglessen voor kinder, tieners en volwassenen.

Daarnaast zal Georgette Elders de sfeervolle worskhop omlijsten met haar prachtige stem d.m.v Indiase Zang, mantra's en boventonen. Wat de dag een inspirerende ervaring maakt!  te boeken via de website www.holistischekinderyogaopleiding.nl


Deze workshop is ook te boeken voor festivals en middelbare scholen bij www.shaktimedicine.com

YOGA-MASSAGE

Georgette Elders heeft deze unieke lessen ontwikkeld: Yoga - Massage.

Samen Yoga doen en  Masseren  is een manier om je te verbinden met elkaar, te ontmoeten, in vertrouwen te spelen. Dan ervaar je  een innerlijk gevoel van blijdschap en thuiskomen. Deze dynamische vorm van massage bestaat uit en gebslanceerde vorm van yoga, drukpuntmassage en meditatie.

Waar meditatie verstilt, zetten yoga en drukpuntmassage juist in beweging. Zo vullen ze elkaar perfect aan en versterken elkaar. Vandaar dat je je na afloop van de massage vitaal, energiek en tegelijkertijd diep ontspannen voelt. Samen Masseren en Yoga ervaren  werkt perfect ter preventie van allerhande klachten.


Voordelen;

* Verhoogt je lichaamsbewustzijn.

* Maakt je spieren en gewrichten soepel.

* Voorkomt en vermindert hoofdpijn,  (lage)rug-, nek- en schouderklachten.

* Werkt diep door naar de organen, deblokkeert energiebanen en brengt een diepe, meditatieve ontspanning teweeg.


Niet geschikt voor:

Mensen met reuma klachten, hartklachten, ontstekingen, artrose, osteoporose en zwangeren


Bijzonderheden:

Wij werken in tweetallen, je draagt soepele kleding en ligt op een yogamatje. Er wordt gewisseld, dus ieder krijgt de ervaring in geven en ontvangen. Het is handig om een kussentje en een deken mee te nemen.


Locaties: Tuindorpbad, vinverlaan 63

Tijd: vrijdagavond 18:30 - 19:45
Hatha Yoga/ Meditatie


De basis in deze lessen is de klassieke Hatha Yoga en Yin Yoga. Er wordt veel aandacht besteed aan de “alignment” van een yogahouding, adem, meditatie en ontspanning.Deze vorm van yoga is heel geschikt voor beginners,zwangeren, ouderen en mensen die herstellend zijn van een ziekte..


Locatie: Tuindorpbad, vijverlaan 63a

Tijd: maandag van 9:00-10:15

Flow Yoga/ Meditatie


Flow/ Vinyasa Yoga is een uitdagende vorm van hatha yoga. Het is een fysieke yoga variant waarbij de houdingen (asana’s) elkaar vloeiend en dynamisch en krachtig opvolgen op sfeervolle muziek als een Flow ookwel Flow Yoga genoemd. Tijdens de asana’s ademen we met de zogenaamde Ujjayi ademhaling. Het ritme van de ademhaling loopt gelijk met de bewegingen in de asana’s,zodat er een Flow ontstaat.. Deze vorm is ook geschikt voor tieners, sporters en dansers.

Locatie: Tuindorpbad,vijverlaan 63 

Tijd: maandag 19:15 uur - 20:30 uur

AYURVEDISCHE MASSAGE VOOR VROUWEN


 • Ayurveda betekent kennis van het leven en is voortgekomen uit de Veda's - de bron van de spirituele traditie van India, die meer dan 5.000 jaar oud is.. Ayurveda is een holistische preventieve gezondheidszorg.

   

  Ayurveda is erkend door de WHO (World Health Organisation). Voor de Ayurveda is ieder mens uniek en heeft ieder mens een eigen constitutie waarop de massage behandelingen worden afgestemd.

   

  Ayurveda Abhyanga massage voor de vrouw is een hoofd en lichaamsmassage van ongeveer 90 minuten en volledig afgestemd op jouw constitutie en klachten. Je wordt van top tot teen in geolied met heilzame biologische kruidenolie op basis van sesamolie. De temperatuur van de olie is 39 graden.

   

 • Bij deze massage worden de marma’s (energiepunten) behandeld.Door toevoeging van warme geneeskrachtige kruiden komen lichaam en geest in harmonie. De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt.

  Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten, genaamd marma’s, heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect.

   

  Ik stem middels meditatie, pranayama (adem verbonden met de levensenergie) en mantra’s af op de energie van de cliënt alvorens ik de massage start.

   

  De voordelen van de Ayurveda abhyanga Massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • verlicht klachten zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.
  • voor  een ontspannen zwangerschap en bevalling
  • een prachtig kraamkado voor een zwangere of jonge moeder om weer op krachten te komen


De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap,tijdens de mensturatie, bij kanker, bij koorts, direct na eten.


 • Deze massage is alleen voor vrouwen bedoelt.
 • doe oude kleding aan vanwege de kruidenolie.
 • geen haar gel of haarlak in vanwege de kruidenolie hoofmassage.
 • zorg dat na de massage massage geen druk programma hebt, omdat de massage veel kan losmaken en je lichaam en geest de tijd nodig heeft om het te verwerken.
 • Zorg voor een schoon lichaam zodat de kruidenolie goed opgenomen kan worden Via jouw huid.
 • Massage afspraken moet binnen 24 uur afgezegd worden anders wordt deze in rekening gebracht.